Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Økologisk polenta 2 kg

64,75 kr.*

32,38 kr.* pr. 1 kg

Priser er inkl. moms, plus forsendelse

  • 100 % fin majsemulje til cremet polenta
  • Majs fra kontrolleret økologisk dyrkning
  • Vegansk og med højt fiberindhold
  • Lagerstørrelse
  • Med værdifulde spirer
Giv mig besked, når produktet er på lager igen.
Ved at indsende denne formular accepterer jeg de generelle vilkår og betingelser samt privatlivspolitikken.

Dette produkt forventes at være tilbage igen den 04.04.2024. Datoen kan afvige med 1-2 dage.

Køb nu: Økologisk polenta 2 kg

En lun sommeraften, en glad summen af stemmer omkring et rødt og hvidt ternet borddække, og midt i den sprudlende atmosfære kommer den frem: frisk kogt, cremet polenta, hvis forførende duft hænger ved under den glødende stjernehimmel.

Polenta - enkel mad med stort potentiale

Mens vi på kontoret nyder de italienske sommernætter med dampende polenta, var grødretten, der for det meste er lavet af majssemulje, oprindeligt en "fattigmandsmad" fra Spanien til det sydlige Rusland. Dengang forårsagede den ensidige kost med polenta ofte vitaminmangel. Men når det er tilberedt korrekt, er majsmel med højt fiberindhold alt andet end næringsfattigt. I vores økologiske polenta-majsgryn forarbejdes majskornene også med værdifulde kim. I de fleste produktioner fjernes kimen og presses i stedet til olie af høj kvalitet.

Polenta - hvad er det egentlig?

Polenta er pr. definition en fast grød fremstillet af kogte majsgryn. Ligesom majsmel består majsgryn af majskernens endosperm, men i modsætning til melet er grynet malet noget groft. Især i Norditalien, Provence og Spanien er polenta - eller synonymt majsgryn - en del af den regionale madlavningstradition. Det er dog en populær ret på tværs af alle landegrænser. Polenta er ofte udskældt for at smage tørt og intetsigende. Men med udvalgte urter som rosmarin og timian og eventuelt med ost og fine olier bliver den kraftige grød til en cremet og aromatisk smagsoplevelse.

Polenta - mere end blot tilbehør

Ligesom kartoffelmos serveres polenta ofte som tilbehør til kød, fisk eller grøntsager. Men polentaskiver, der bages på panden, indtil de er gyldenbrune, eller stegte frikadeller med en grøn salat er også en sund frokost. Grynet er også ideelt til en fyldig polentagryde eller en hvedefri polenta-pizza uden hvede. Men det er ikke kun lækre polenta-varianter, der kan tilberedes af majssemulje. Den let søde smag gør også majsgryn til en populær ingrediens i grød, også kaldet morgengrød, eller søde desserter. Majsmel kan også bruges til glutenfri* bagning af brød, rundstykker og kiks.

Køb økologisk polenta majsmel

Den vigtigste ingrediens i vores polenta-majsgryn er majs af høj kvalitet. Hos KoRo kommer den fra kontrolleret økologisk dyrkning og forarbejdes nænsomt til gryn umiddelbart efter høsten. Majsgrynene pakkes derefter lufttæt uden farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler. Med den billige værdipakke har du altid alle de nødvendige ingredienser til lækker polenta derhjemme og sparer penge og ressourcer. Så hvad venter du på? Bring smagen af Italien ind i dit køkken med det gylden-gule majsmel, og fortryll dine gæster med enkelhedens magi. Køb økologisk polenta majsgødning nu!

* Økologisk polenta majssemulje fra KoRo kan indeholde spor af gluten. Du kan finde flere oplysninger i de ofte stillede spørgsmål.

Gennemsnitligt næringsindhold per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1476 /  350
Fedt 4 g
Heraf mættede fedtsyrer 1 g
Kulhydrater 65 g
Heraf sukkerarter 1 g
Kostfibre 9 g
Protein 9 g
Salt 0 g
Varenummer: MAIS_007
Bedst før 13.09.2024
Oprindelse Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn
Øko-oprindelse EU-landbrug
Indhold 2 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654786361
Datablad Specifikation
Øko-kontrolorgan
EU Bio
PL-EKO-07
Spor Forklaring af sporhenvisning
Forsendelse Leveringstid
Virksomhed KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Opbevaring Opbevares tørt og køligt
Ingredienser 100% majssemulje* *fra kontrolleret økologisk landbrug
Krydskontaminering Kan indeholde spor af GLUTEN, JORDNØDDER, SOJA, SKALFRUGTER og SESAM
Varebetegnelse Økologisk fin majssemulje
Etikethenvisning Ingredienser, næringsværdier og emballage kan variere. For korrekte oplysninger henvises til produktbeskrivelsen.
Presse og forhandlere Download billede uden baggrund
Spørgsmål og svar: Økologisk polenta 2 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Vores økologiske polenta-majsgryn har en holdbarhedsdato på 9 måneder. Holdbarheden afhænger af den korrekte opbevaring: Polenta majsmel skal helst opbevares køligt, tørt og lufttæt.
Ja, majsgluten fra KoRo kommer fra 100 % kontrolleret økologisk dyrkning. Uden tilsætning af farvestoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler ender den i sin lufttætte emballage.
I modsætning til mange andre producenter forarbejder vi majskernen, herunder den værdifulde kim, til vores økologiske polenta-majsgryn. Kimerne fjernes normalt før forarbejdningen og presses i stedet til olie af høj kvalitet. Vores majs kommer også fra 100 % kontrolleret økologisk dyrkning. Uden farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler ender de omhyggeligt forarbejdede majsgryn i den lufttætte emballage og er klar til at lave lækker polenta. Den økologiske polenta-majsgryn fra KoRo overbeviser med kvalitet og høj kvalitet, som du kan smage. Den fine formaling sikrer en særlig cremet polenta-smag.
Majs er et glutenfrit korn. Vores majsgrød består af 100% malet majs og derfor kun af glutenfri ingredienser. Men glutenholdige kornsorter forarbejdes også i vores producenters møller. På trods af grundig rengøring og forseglet opbevaring kan forurening aldrig udelukkes 100 % på en fabrik, der producerer både glutenfri og glutenholdige produkter. Derfor mærker vi ikke vores majsgødning som "glutenfri" og gør frivilligt opmærksom på, at vores produkt kan indeholde spor af gluten.
Det er meget enkelt at tilberede polenta af majsgødning: Rør 1 del majsgødning i ca. 4 dele kogende vand. Lad det hele simre ved svag varme i 5-10 minutter under omrøring, afhængigt af den ønskede konsistens. Tilsæt mere væske, hvis det er nødvendigt. Tag gryden af varmen, og lad den gyldne polenta simre i yderligere 5 minutter. Polenta kan forædles med salt, olie eller smør og krydderurter som rosmarin, timian eller muskatnød. Polenta bliver også lidt mere krydret, hvis du bruger grøntsagsbouillon i stedet for vand. På den anden side smager den mildt og cremet, hvis du tilbereder polenta med mælk eller en grøntsagsdrik (igen, forholdet 1:4). En god familiestørrelse er 250 g ukogt majsgryn til ca. 1 liter væske. Polenta er dog meget mættende. Ca. 80 gram pr. person er normalt nok som hovedret og ca. 50 gram ukogt majsmel som tilbehør.
Vores økologiske polenta majsmel opbevares bedst på et køligt og tørt sted. Vores stilfulde opbevaringsdåser er ideelle til lufttæt opbevaring. Hvis majsmelet allerede er blevet til polenta, bør du opbevare resterne i køleskabet og spise dem så hurtigt som muligt. Alternativt kan du også fryse den færdige polenta ned. Frys polentaen ned i skiver og steg den gyldenbrun efter optøning.

Produktion

Mais: Weltweite Anbaugebiete
Mais: Weltweite Anbaugebiete

Maisgrieß wird aus dem Mehlkörper des Maiskorns hergestellt. Mais ist eine Pflanzenart innerhalb der Familie der Süßgräser und ein glutenfreies* Getreide. Als die einzige der gewöhnlichen Getreidearten stammt Mais aus Amerika, wird jedoch seit vielen Jahrhunderten auch in Europa angebaut und ist heutzutage die zweitwichtigste Kulturpflanze auf deutschen Feldern. Der Mais für den Maisgrieß von KoRo stammt aus kontrolliert biologischem Anbau.

Die Maispflanze
Die Maispflanze

Kulturmais ist eine sommergrüne, einjährige und krautige Pflanze. Der dünne, aber kräftige Stängel kann eine Wuchshöhe von bis zu drei Metern erreichen. An dieser sogenannten Sprossachse sind wechselständig Laubblätter angeordnet. Am oberen Ende der Sprossachse bildet die Maispflanze die Fahne mit männlichen Blüten. Dort werden die Pollen gebildet. Am unteren bis mittleren Bereich des Halmes befinden sich ein bis drei Spindeln mit weiblichen Blüten. Aus den weiblichen Blüten werden nach Fremdbefruchtung die Maiskolben. Jeder Kolben enthält mehrere hundert Samenkörner.

Vom kleinen Korn zum großen Getreide
Vom kleinen Korn zum großen Getreide

Die Aussaat der Maissamen erfolgt in Deutschland meist ab Mitte April. Aus einem kleinen Samen entwickelt sich binnen der Sommermonate eine stattliche Pflanze. Die Ansprüche der Maispflanze an den Boden sind dabei gering. Wichtiger sind die Erwärmung des Bodens im Frühjahr sowie die ausreichende Wasserversorgung. Mitte Juni beginnt die Zeit der Blüte. Meist entwickelt sich pro Pflanze nur ein Maiskolben.

Ernte und Dreschen
Ernte und Dreschen

Liegt das Hauptinteresse auf den Maiskörnern und nicht auf der Pflanze, wird der reife Mais von Ende September bis Ende November geerntet. Körnermais kann heute mit Hilfe von Mähdreschern geerntet werden. Ein spezielles Schneidewerk trennt dabei die Kolben von den Stängeln. Die Maiskolben werden direkt vom Mähdrescher gedroschen, dabei werden die Maiskörner aus dem trockenen Kolben herausgelöst.

Vom günstigen Hauptnahrungsmittel in die gehobene Küche
Vom günstigen Hauptnahrungsmittel in die gehobene Küche

Mais wurde von Christoph Kolumbus als eine der ersten Pflanzen von Amerika nach Europa gebracht. Aufgrund der hohen Ernteerträge verbreitete Mais sich dort rasch. So ist es wenig verwunderlich, dass Maisbrei im 17. Jahrhundert zu den Hauptnahrungsmitteln der Küche des alten Roms zählte und zum europaweit verbreiteten „Arme-Leute-Essen“ wurde. Die Beliebtheit ist geblieben, mittlerweile hat raffiniert gewürzte Palenta jedoch auch den Weg in so manche gehobene Küche gefunden.

Direkt vom Feld in die Fabrik
Direkt vom Feld in die Fabrik

Die bei der Körnermaisernte gewonnenen Körner sind sowohl für die Fütterung als auch für die menschliche Ernährung geeignet. Nach dem Dreschen müssen in einem ersten Schritt Spreu und Maiskörner getrennt werden. Abgefallenes Stroh und Staub wird dabei mit Hilfe von Wind weggepustet, die schweren Maiskörner fallen durch eine spezielle Vorrichtung und werden im Anschluss gründlich gereinigt.

Trocknen und Mahlen
Trocknen und Mahlen

Mais ist bereits im ursprünglichen Zustand essbar und müsste nicht weiterverarbeitet werden. Für unseren Maisgrieß wird der frische Mais schonend getrocknet, da der hohe Wasseranteil des Maiskornes zur Entwicklung von Schimmel oder Bakterien führen kann. Im Anschluss werden Mehlkörper und Keimling von der Schale separiert. Mehlkörper und Keimling werden zu Grieß vermahlen. Die Herstellung von Grieß ähnelt sehr der Mehlherstellung und unterscheidet sich lediglich in der Mühleneinstellung.

Auf die Palenta, fertig, los! Der fertige Maisgrieß kommt zu Dir!
Auf die Palenta, fertig, los! Der fertige Maisgrieß kommt zu Dir!

Wir bei KoRo haben uns kurze Handelswege, faire Beziehungen zu unseren Lieferanten und möglichst hohe Naturbelassenheit zum Ziel gesetzt. Ohne den Zusatz von Farb-, Geschmacks- und Konservierungsstoffen landet der feine Maisgrieß darum unmittelbar in seiner luftdichten Verkaufsverpackung und ist bereit, von Dir bestellt zu werden. Mit der preisgünstigen Vorteilspackung hast Du dabei immer alle notwendigen Zutaten für cremig-leckere Polenta zu Hause. * Bio Polenta Maisgrieß von KoRo kann Spuren von Gluten enthalten. Mehr Infos in den FAQs.

Prisudvikling

Sådan har prisen udviklet sig over tid

Alle oplysninger uden garanti!

Hvad andre har sagt om Økologisk polenta 2 kg

5/5

32 Bedømmelser


31
1
0
0
0

5 stjerner

4 stjerner

3 stjerner

2 stjerner

1 stjerne

Upload kun billeder og videoer med en maksimal størrelse på 4 MB / stk. Tilladte formater er: jpg, png, mp4, mov.

4-5 stjerne bedømmelser 🙂

Anonym

11.03.2021

Prøvede den med det samme og fandt den lækker. Manglende

Prøvede den med det samme og fandt den lækker. Det eneste, der mangler, er kogetiden

1-3 stjerne bedømmelser 🙃

Anonym

09.06.2021

smager godt. min søn elsker det. Det

smager godt. min søn elsker det. Det er et godt alternativ til gryngrød.

T

Tanja K.

12.11.2023

Meget velsmagende

Meget velsmagende som majsmelgrød sødet med dadler eller salt med fisk eller kød,
B

Brigitte W.

27.09.2023

God kvalitet til en god pris.

En rigtig god polenta. Vi elsker at spise polenta, uanset om den er bagt, stegt eller cremet.

Anonym

20.12.2022

Perfekt polenta

Godt produkt, prisen er helt ok

Anonym

11.07.2022

J'adore

Jeg har bestilt mange af dem, og de smager altid godt. Jeg bruger det i brød, supper og som tilbehør til grøntsager. Børnene elsker det.

Anonym

22.05.2022

Rigtig godt

Fantastisk polenta! For dem, der elsker polenta, er der en enorm forskel i kvaliteten mellem den "normale" polenta, de sælger her i Italien i supermarkedet, og denne meget bedre fra koro. Jeg elsker den, og den er også billig

Anonym

27.04.2022

Meget velsmagende

God værdi for pengene, god fortynding til polenta. Sendt og ankom hurtigt.

Anonym

28.02.2022

Meget velsmagende.

Meget velsmagende.

Anonym

27.02.2022

Super jord og af højeste kvalitet.

Super jord og af højeste kvalitet.

Anonym

19.01.2022

Godt pakket

Super pakket takket være det genlukkelige system.
Polentaen smager også rigtig godt.
Præstationen er helt sikkert rigtig.

Anonym

25.10.2021

God kvalitet, konsistensen af den kogte polenta

God kvalitet, konsistensen af den kogte polenta er cremet og helt perfekt, og den smager fantastisk!

Spar forsendelsen! 🤑

Så længe nye produkter ikke har smukke billeder endnu, sparer du forsendelsesomkostningerne.

Kunderne købte også