Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Birkes 1 kg

108,50 kr.*

Priser er inkl. moms, plus forsendelse

  • Fantastisk ingrediens til bagning og madlavning
  • Nøddeagtig aromatisk smag
  • Højt fiberindhold (21 g/100 g)
  • Kilde til protein (20 g/100 g)
  • Vegansk
Giv mig besked, når produktet er på lager igen.
Ved at indsende denne formular accepterer jeg de generelle vilkår og betingelser samt privatlivspolitikken.

Dette produkt forventes at være tilbage igen den 04.04.2024. Datoen kan afvige med 1-2 dage.

Køb nu: Birkes 1 kg

Hver sommer blomstrer de på ny og får vejkanterne til at stråle rødt: Valmuer! Planten kommer dog ikke oprindeligt fra Tyskland, men fra Mellemøsten og Asien. I det gamle Egypten var dens frø et populært krydderi. Men den har også været udbredt i mange europæiske lande i lang tid. I det antikke Grækenland og Rom blev valmuefrøene brugt som et lægemiddel og dannede i kombination med honning grundlaget for kager som powerfood for atleter... Det giver lyst til at løbe et maraton, ikke sandt? I dag kender du sikkert blå valmuefrø fra næsten ethvert spisekammer, hvor de ofte findes som en populær bageingrediens sammen med kokosflager, kanel, kakaopulver osv. 

Blå valmue eller grå valmue - valmuesorter

Men pas på: ikke alle valmuer er ens! Vidste du, at der findes over 100 valmuevarianter på verdensplan? Og den mest kendte sort, kornvalmuen med sine røde blomster, er slet ikke spiselig! Du bør også holde fingrene fra mange andre sorter, fordi alle dele af planten, men især dens mælkeagtige saft, er giftig. Kun frøene fra den blå, grå og hvide valmue er egnet til at blive spist og anvendes i mange fødevarer. Men hvordan adskiller de spiselige sorter sig? Først og fremmest er farven på frøene afgørende. Som navnene antyder, er frøene fra den blå valmue blå-sorte, frøene fra den grå valmue lysegrå og frøene fra den hvide valmue hvide. Valmuesorterne er også meget forskellige i smagen: Mens den hvide valmue er kendetegnet ved sin nøddeagtige aroma, smager den grå valmue ret mildt. Den blå valmue er stærkt krydret og er den mest dyrkede valmuesort.

Opskrifter med blå valmue

Anvendelsesmulighederne for blå valmuefrø er uendelige, og de kan findes i næsten alle landes køkkener. Tænk bare på de danske thebirkes, den engelske Poppyseed Cake eller Germknödel med birkes i Østrig! Uanset om det er til bagning eller madlavning - du kan bruge valmuefrø i en lang række opskrifter og give dem en lækker, nøddeagtig aroma. Start dagen med frøknækbrød med birkesluftige pistaciepandekager med birkes eller en grød med birkes. Et lille tip: Hvis du rister vores blå valmuefrø på forhånd, bliver smagen endnu kraftigere. Det giver især krydrede retter en dejlig pikant note. Men blå valmuefrø er især lækre i kager og bagværk. Sørg for at bage vores ostekage med birkesbirkeskagen med nødder og citronmuffins med birkes

Køb blå birkes nu

Vores blå birkes er helt sikkert prikken over i'et! Med sin fine nøddeagtige smag er den en god nøddeerstatning og forædler især kager og bagværk. Vil du tilføje denne uundværlige ingrediens til dit spisekammer? Køb vores blå birkes nu i den praktiske 1 kg fordelspakke og begynd at bag!


Gennemsnitligt næringsindhold per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1976 /  472
Fedt 42 g
Heraf mættede fedtsyrer 4 g
Kulhydrater 4 g
Heraf sukkerarter 0 g
Kostfibre 21 g
Protein 20 g
Salt 0 g
Varenummer: MOHN_003
Bedst før 31.08.2024
Oprindelse Tjekkiet, Ungarn, Tyrkiet
Indhold 1 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654781526
Datablad Specifikation
Spor Forklaring af sporhenvisning
Forsendelse Leveringstid
Virksomhed KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Opbevaring Opbevares tørt og køligt.
Ingredienser 100 % birkes
Krydskontaminering Kan indeholde spor af GLUTEN, SKALFRUGTER, SOJA, SENNEP og SESAM.
Varebetegnelse Birkes (Papaver somniferum)
Etikethenvisning Ingredienser, næringsværdier og emballage kan variere. For korrekte oplysninger henvises til produktbeskrivelsen.
Presse og forhandlere Download billede uden baggrund
Spørgsmål og svar: Birkes 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Vores blå birkes holder sig i mindst 12 måneder, hvis du opbevarer dem på et køligt, lysbeskyttet og tørt sted i den uåbnede originalemballage.
Valmueplanten forbindes ofte med produktionen af det narkotiske opium. Giftene findes dog hovedsageligt i valmuemælken. Heldigvis behøver du ikke at give afkald på kager, bagværk og andre lækkerier med valmuefrø.
Der findes over 100 forskellige typer valmuer. Men kun 3 af dem er faktisk spiselige og egnede til konsumering: Blå valmue, grå valmue og hvid valmue.
Protein bidrager til muskelopbygning. Med 20 g protein pr. 100 g er vores blå birkes en proteinkilde. Prøv vores opskrift på marcipankugler med birkes som en snack før eller efter træning!
Oprindeligt stammer den blå valmue fra Mellemøsten og Asien. I dag dyrkes den hovedsagelig i lande som Tyrkiet, Indien og Grækenland, men også i nogle tyske regioner.
Vores blå birkes har 472 kalorier pr. 100 g. De har også et højt indhold af kostfibre med 21 g.
Du kan sagtens bruge blå birkes som foder til fugle. Valmuer er dog giftige for mange andre dyr. Hunde, katte og lignende bør ikke have lov til at spise blå valmuer.
Ja, vores blå birkes indeholder ikke animalske produkter og er derfor velegnet til en vegansk kost.
Vi anbefaler, at du vasker de blå birkes grundigt under rindende vand, inden du spiser dem. På denne måde kan morfinindholdet, som også findes i frøene på grund af den mælkeagtige saft, reduceres betydeligt.
Du kan spise blå birkes rå uden at tøve. De smager dog særligt godt, når du rister dem kortvarigt. Derefter udvikler de en intens aromatisk og krydret smag.
Valmuefrø indeholder morfin. Derfor er det bedre at undgå vores blå valmuefrø under graviditet. Du bør under alle omstændigheder rådføre dig med din læge, før du indtager små mængder.
Prisudvikling

Sådan har prisen udviklet sig over tid

Alle oplysninger uden garanti!

Passende Rezepte
Moderat
1:30 Std.
Crumble-ost-valmuefrø-kage
Crumble-ost-valmuefrø-kage
A
Annabell
Einfach
10 Min.
Marcipan-valmuefrø-mousse
Marcipan-valmuefrø-mousse
L
Lena
Einfach
10 Min.
Citronvalmuefrøgrød
Citronvalmuefrøgrød
E
Elisa

Hvad andre har sagt om Birkes 1 kg

4.9/5

52 Bedømmelser


48
3
0
0
1

5 stjerner

4 stjerner

3 stjerner

2 stjerner

1 stjerne

Upload kun billeder og videoer med en maksimal størrelse på 4 MB / stk. Tilladte formater er: jpg, png, mp4, mov.

4-5 stjerne bedømmelser 🙂

Anonym

15.11.2023

Meget glad

Jeg har lige modtaget min ordre i dag, og jeg er meget tilfreds med den, det er en meget god, godt præsenteret og pakket og en hurtig levering også, tak.

1-3 stjerne bedømmelser 🙃

Anonym

16.08.2022

Super bon

Fremragende, nøddeagtig smag

Anonym

27.03.2024

Jeg vil anbefale

Den var udsolgt, da jeg ville bestille den, så så snart den dukkede op igen > i min kurv Jeg laver polsk kage, så det er bedre at have en god mængde, og det giver Koro mig.
L

Lydia S.

15.03.2024

Meget god og positiv

Meget god og billig. God kilde til calcium for veganere. Økologisk ville være godt.
S

Susanne S.

27.02.2024

Valmuefrø til valmuefrøboller

Valmuefrø er ikke ofte tilgængelige i butikkerne. Måske kunne du tilbyde det malet/malet?
M

Martina E.

25.02.2024

😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

Fedt! Den første kage er allerede spist😋.
H

Helena W.

22.01.2024

Anbefales på det kraftigste

Fantastisk forhold mellem pris og ydelse, kvaliteten er upåklagelig.

Anonym

15.11.2023

Meget glad

Jeg har lige modtaget min ordre i dag, og jeg er meget tilfreds med den, det er en meget god, godt præsenteret og pakket og en hurtig levering også, tak.

Anonym

09.08.2023

En favorit-superfood

Hvad kan jeg sige, valmuefrø er det bedste!

Anonym

24.02.2023

Unikonsiemen

Til fyld:
1 dl mælk
200 g sukker
400 g fintmalede valmuefrø
50 g rosiner
50 g vaniljesukker
2 spsk abrikosmarmelade
2 spsk. honning
1 citron

Til smøring:
1 æg
Til dejen:
20 g frisk gær
0,5 dl mælk
50 g mel
60 g flormelis
1 knivspids salt
250 g smør
1 æg
3 æggeblommer

Tilberedning

Bland gæren med mælk til valmuefrøbagels. Tilsæt flormelis og salt til melet, og knus derefter smørret i. Bland ægget med æggeblommer og gær og tilsæt det til krummerne og ælt det til en smidig dej. Pak den færdige dej ind i folie og sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Mens dejen hviler, forberedes fyldet med valmuefrø. Hæld mælken i en gryde, tilsæt sukker og bring den i kog. Når det er færdigt, tages det af varmen, og valmuefrø, rosiner, vaniljesukker, syltetøj, honning og revet citronskal røres i. Afkøl helt inden fyldning.
Form dejen til fire ens boller, rul dem ikke for tyndt ud, fyld dem med valmuefyldet og rul dem sammen.
Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir, prik dem med en gaffel og pensl overfladen med æg. Lad dem hvile i halvanden time, smør dem derefter ud igen og bag dem i en 170 °C varm ovn i ca. 35 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Dette er en ungarsk opskrift, hvor valmuefrøet kommer til sin ret.

Anonym

11.02.2023

Godt produkt

Meget god kvalitet, frisk, godt pakket, meget knasende og velsmagende, tak.

Anonym

23.01.2023

pænt pakket med glæde igen

pænt pakket med glæde igen

Spar forsendelsen! 🤑

Så længe nye produkter ikke har smukke billeder endnu, sparer du forsendelsesomkostningerne.

Kunderne købte også