Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌
🗓 29.03.2021 👤 Jan Rein

Fra Burkina Faso med kærlighed - vores Bio Mangostreifen

Brooks Mango fra Burkina Faso er måske den bedste tørrede mangofrugt i verden. Her kan du finde ud af, hvordan vi udvælger vores produkter, hvad der gør Brooks mango så speciel, og hvor den kommer fra.

Fra Burkina Faso med kærlighed - vores Bio Mangostreifen

Især når det gælder eksotiske frugter som mango, spørger du sikkert ofte dig selv, hvor de kommer fra, og hvordan de bliver forarbejdet. Efter vores mening handler god mad også om at vide, hvor maden kommer fra, og hvordan den finder vej til dit eget spisekammer. For at give dig en bedre forståelse af, hvor vores produkter kommer fra, og hvordan vores produktions- og forsyningskæder fungerer, vil vi gerne besvare alle dine spørgsmål i denne blogartikel. Hele processen er forklaret ved hjælp af eksemplet med vores tørrede økologiske mangoblade fra Burkina Faso.

Hvilken tørret mango er den bedste?

For os starter det hele med Tasting Tuesday. For før vi tager til Burkina Faso, skal vi først beslutte på vores kontor i Berlin, hvilket produkt der skal indgå i vores sortiment. Det gør vi ved at smage os igennem en række tørrede mangoer i alle former, farver og størrelser og fra forskellige oprindelser. Frugtkødets smag, aroma og kvalitet er langt mere varieret, end man skulle tro ved første øjekast. Så snart beslutningen er truffet, går vores første ordre til den valgte leverandør. I vores tilfælde er det en ordre på tørrede økologiske mangoblade fra Burkina Faso. Men hvad sker der, når vores ordre ankommer til Burkina Faso?

Tørrede mango direkte fra marken

Landskabet i Burkina Faso er præget af et tropisk klima og varierede savannelandskaber. De til tider meget høje gennemsnitstemperaturer giver mangoerne deres unikke, søde smag. Burkina Faso kan oversættes som "den ærlige mands land". Det synes også at gælde for de stedsegrønne mangotræer, som kan blive op til 45 meter høje, og deres frugter kan veje op til 2 kg. Mangotræer er ikke kun en vigtig faktor i det lokale landbrug, men spiller også en vigtig rolle i beskyttelsen af landbrugsjord mod ørkendannelse. Der er en sæsonbestemt overflod af mango i Burkina Faso. Til bare ét kilo tørret mango skal der bruges omkring 18-25 kg Brooks-mango. Kan du forestille dig det?

Dyrkning, høst og tørring - alt dette finder sted i Burkina Faso i Vestafrika. Mellem marts og juli høstes mangoerne, når de endnu ikke er helt modne, sorteres og skrælles og forberedes til tørring. Under tørringsprocessen fjernes vandet forsigtigt fra mangoerne i en ovn ved 70 grader. Denne tørringsproces tager mellem 20 og 24 timer. Men indsatsen er det hele værd!

Mango er klar til at blive høstet fra omkring juni til slutningen af juli. Det er ikke så let for en lægmand at genkende den rigtige modenhedsgrad. I supermarkedet rækker vi ofte ud efter den rødgule mango for at få fat i en formodet fuldmoden frugt. Men den rødlige farve betyder ikke nødvendigvis, at frugten er moden. Farven på en moden frugt kan variere. Om den er grøn, gul, rød eller med sorte pletter - det afgørende er lugten af frugten og hårdheden af frugtkødet. Det afgørende er, at mangoen er blød og saftig og har en sødlig smag - så er den perfekt!

Stadig pakket og mærket i Burkina Faso

Inden mangoerne kommer til Tyskland, bliver de skrællet, skåret i tynde strimler og tørret på stedet. Mangoerne pakkes også lufttæt i vores værdipakker og mærkes. For at sikre, at mangoen når hjem til dig uden omveje, bruger vi funktionelle etiketter, som producenterne selv kan printe ud med termotransferprintere, og som normalt kan sættes på få meter fra marken. Det betyder, at den første emballage også er den endelige emballage. Resultatet er, at vores frugter er særligt friske og saftige, og at vi ikke bruger unødvendige ressourcer.

Startede fra Burkina Faso, nu er de her

Men hvordan fortsætter rejsen? Det næste skridt er at sende de færdigpakkede mangoer til Tyskland og køre dem til KoRo-lageret i Berlin Weißensee. Herfra er der kun et lille skridt til dit hjem. Så snart mangoerne ankommer til lageret, går de online i vores shop og er tilgængelige for dig. Alle produkttekster skal være klar på leveringsdatoen. Du er nu kun et klik væk fra lækre, frugtagtige mangostrimler. Berlin er blot et lille mellemtrin. Så snart du har afgivet din bestilling, pakkes mangoerne i en forsendelseskasse i Berlin Weißensee og sendes hjem til dig inden for 1-3 dage.

Tørret mango - særligt populær på grund af sin søde smag

De ekstremt saftige, let syrlige og samtidig meget søde mangostrimler er absolut et af de mest populære produkter i vores online shop. Da vores mangoer passerer gennem så få forsyningskæder som muligt, kan du bogstaveligt talt smage den afrikanske sol. Men det er ikke alt: Da mangoerne dyrkes i Burkina Faso under kontrollerede økologiske forhold og pakkes ubehandlet, indeholder den tørrede frugt, som nu har en plads i dit skab, ingen tilsætningsstoffer. Intet raffineret sukker, ingen farvestoffer eller konserveringsmidler og ingen smagsforstærkere - simpelthen ren frugtnydelse fra Burkina Faso, med en lille omvej via Berlin, direkte hjem til dig. Ret cool, ikke sandt?

Rejsen er slut: Mangoerne har fundet vej hjem. Når de ankommer til dit hjem, kan du nu bruge dem, som du vil. Nyd smagen.

Matchende produkter