Gratis forsendelse fra 400 kroner. Læg dine favoritter i indkøbskurven! 🛍️
🗓 29.05.2019 👤 Laura Wittmann

Selvlavet Sencha Icetea

Når det er varmt, har man som regel lyst til en kølig drink: Sommer er iste-tid! Sencha te er perfekt til dette.

Selvlavet Sencha Icetea

Med kongen af grøn te - Sencha te - kan du fremtrylle mere end bare en varm drik. De mildt søde og let græsagtige tørrede teblade er perfekte til din selvlavede iste. Det er også en opkvikker, der får dig igennem lange dage på kontoret.

Tryl selv Sencha iste frem!

Det behøver ikke altid at være sødt. Når du laver din egen iste, ved du præcis, hvad der er i den, og hvad der ikke er. Vi viser dig, hvad du skal bruge til din sencha-is-te, og hvordan du laver den:

Tilberedningen

Du kan opbevare din iste i køleskabet i to til tre dage, og fordi den smager så godt, er det værd at starte med en hel liter. Du skal bruge ca. 12 g grønne teblade. En ting til at starte med: Tilberedningen afhænger af forskellige faktorer som vand- og tekvalitet og personlige smagspræferencer. Der er mange forskellige meninger om den bedste måde at tilberede Sencha te på.

Den perfekte vandtemperatur

Du kan bringe vandet i kog i elkedlen. Vent dog et øjeblik bagefter, da kogende vand gør den grønne te bitter. Sencha udvikler sin typiske smag bedre, hvis du lader det varme vand køle lidt af, før du brygger den. Den optimale temperatur ligger et sted mellem 60 og 80 grader celsius. Der er mange forskellige meninger om vandtemperaturen - måske får du en fornemmelse af, hvordan teen er bedst for dig med tiden. Hvis du ikke har en automatisk tebrygger eller kedel med temperaturindstilling, kan du bruge et køkkentermometer til at måle vandtemperaturen. Alternativt er der følgende metode:
Du hælder det kogte vand i en kold porcelænskande. Det absorberer noget varme i løbet af et par minutter og afkøler vandet med ca. 10 grader. Hæld det derefter tilbage i en anden kold kande, og vent et par minutter igen. Det skulle give dig en idé om den rette temperatur.

Trækning af te

For at trække teen smider du tebladene i en porcelænskande og hælder det 60 til 80 grader varme vand over dem. Trækketiden er relativt kort - ca. 1,5 til 2 minutter. Forsigtig: Sencha bør ikke trække i mere end to minutter ved den første infusion, da bitterstofferne og garvesyren så frigives fra tebladene! Du kan hælde den færdige te over i en anden kande ved hjælp af en sigte. Alternativt kan du hælde tebladene i en selvfyldende tepose og fjerne den, når trækketiden er gået.
I øvrigt kan man trække grøn te flere gange. For hver gang skal vandtemperaturen være lidt højere end ved den foregående brygning, og brygningstiden kan reduceres med ca. en fjerdedel hver gang. Det er bedst at minimere tiden mellem infusionerne - tebladene skal stadig være fugtige. Jo højere kvalitet teen er af, jo flere brygninger er mulige!

Lad teen køle af

For at forvandle varm te til iste skal du først være lidt tålmodig. Det er bedst at lave den aftenen før og lade den køle af natten over. Du kan bruge tiden til at tilsætte et par ingredienser, så de kan frigive deres smag i teen.

Hvad passer godt til grøn iste?

Citrusfrugter som citroner, limefrugter eller appelsiner er særligt gode. Eksotiske blandinger med passionsfrugt- eller mangosaft pifter også din Sencha Icetea op. Mynteblade eller citronmelisse giver isteen den nødvendige friskhed. Jasmin eller rose giver en blomsteragtig smag. Hvis du gerne vil tilføje lidt sødme, er x ylitol, erythritol honning, agavesirup, dadelsirup eller kokosblomstsukker velegnede. Du kan tilføje lidt smag ved hjælp af ingefær, kanel eller karamel. Nogle mennesker sværger også til mandelmælk i grøn te.
Når din iste er klar - server med isterninger!

Fungerer også med andre teer

Du kan selvfølgelig også lave iste af andre teer, f.eks. sort te. Koffeinfri varianter er mere velegnede til børn. Brug i stedet te lavet af frugt eller rooibos. Friske bær passer særligt godt til denne te!

Matchende produkter