Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Økologisk risottoris 5 kg

178,50 kr.*

35,70 kr.* pr. 1 kg

Priser er inkl. moms, plus forsendelse

  • Klæbrige rundkornsris
  • Sort: Arborio
  • Til cremet risotto som i Italien
  • Fordelspakke
  • Fra kontrolleret økologisk landbrug

På lager, leveringstid: 3-5 arbejdsdage

Køb nu: Økologisk risottoris 5 kg

Pizza og pasta har en tendens til at stjæle opmærksomheden fra italiensk risotto. Men når risotto tilberedes korrekt, får du en utrolig lækker risret. En risotto er pr. definition perfekt, når konsistensen er cremet og blød, men riskornene stadig har bid. Hvis selv den mest autentiske opskrift ender med at blive en blød grød i stedet for, skyldes det sandsynligvis de anvendte ris.

Hvilken ris til dine risotto-variationer?

Arborio, Carnaroli og Vialone Nano anses for at være de oprindelige italienske risottorisvarianter. De ovale til runde kerner indeholder en særlig stor mængde vandopløselig stivelse. De forbliver desuden faste i særlig lang tid og er derfor også populære på grund af deres perfekt "slatne" konsistens. Traditionelt er olivenolie, revet parmesanost og en stor mængde smør også uundværligt i risotto. Hvis du ønsker at integrere risotto i din sunde kost, bør du spare på smørret. For at lave en vegansk risotto-ret kan du nemt bruge vegetabilsk fedtstof og erstatte parmesan med gærflager. Den generelle regel for ingredienser er: Alt, hvad der smager godt, er tilladt.

Risotto - grundopskrift

Grundopskriften på risotto er altid den samme og tager med en god forberedelse kun 20-25 minutter: Risottorisene skal hverken vaskes eller koges på forhånd. Sautér i stedet de rå risottoris i en gryde eller pande med  olivenolie og/eller smør og fintskåret løg. Efter efter et minut kan der tilsættes hvidvin. Kog samtidigt 1-2 liter bouillon eller grøntsagsbouillon i en anden gryde. Tilsæt dette gradvist til risottorisene. Forholdet mellem risottoris og væske er afgørende: Tilsæt kun så meget varm bouillon, at risene lige akkurat er dækket af væske. Mens risottorisene simrer ved middelvarme og bouillonen koger ind, gentages processen under forsigtig omrøring. Efter 20-25 minutters kogning er risene færdige. Hvis risottoen bevæger sig tyktflydende fra din grydeske, er konsistensen ideel. Du kan runde den af med revet parmesan og lidt smør. Buon appetito!

Økologiske risottoris til dit køkken

Risottoris af højeste kvalitet trives især i Po-dalens frugtbare dale. Næste gang du besøger Italien, bør du derfor ikke kun medbringe vin og oliven, men også ris. Du kan også bestille ægte risottoris online hos os. Vores risottoris er økologisk dyrket, omhyggeligt forarbejdet og leveres til dit hjem i en billig værdipakke. Så selv på den mest spontane date kan du vise dine madlavningsevner frem. KoRo ønsker dig held og lykke og bon appetito. Køb økologiske risottoris nu!

Gennemsnitligt næringsindhold per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1509 /  356
Fedt 1 g
Heraf mættede fedtsyrer 0.3 g
Kulhydrater 79 g
Heraf sukkerarter 0 g
Kostfibre 2.3 g
Protein 6.5 g
Salt 0 g
Varenummer: REIS_007
Bedst før 04.01.2026
Oprindelse Italien, Argentina
Oprindelse (forarbejdning) Tyskland
Øko-oprindelse EU-/Ikke EU-landbrug
Indhold 5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260654783711
Datablad Specifikation
Øko-kontrolorgan
EU Bio
DE-ÖKO-001
Spor Forklaring af sporhenvisning
Forsendelse Leveringstid
Virksomhed KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Opbevaring Opbevares køligt og tørt
Ingredienser 100% risottoris* *fra kontrolleret økologisk landbrug
Krydskontaminering Kan indeholde spor af GLUTEN
Varebetegnelse Økologisk risottoris
Etikethenvisning Ingredienser, næringsværdier og emballage kan variere. For korrekte oplysninger henvises til produktbeskrivelsen.
Presse og forhandlere Download billede uden baggrund
Spørgsmål og svar: Økologisk risottoris 5 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Vores økologiske risottoris bidrager til den særlige smagsoplevelse af din risotto. Den vokser under de bedste økologiske forhold, er omhyggeligt forarbejdet og har et særligt højt indhold af vandopløselig stivelse. Den er derfor ideel til cremede risottoer af alle slags. Vores økologiske risottoris forbliver fast i munden i særlig lang tid.
Hvis børnene spiser risotto, kan hvidvinen nemt erstattes af ekstra bouillon. En slurk grumset æblejuice eller fortyndet riseddike kan også forbedre smagen. Mødre med babyer kan forresten blot blande risottoriset.
Opbevar venligst vores økologiske risottoris beskyttet mod varme, tørt og ikke sammen med lugt- eller smagsintensive stoffer.
100 g ukogte økologiske risottoris indeholder 356 kalorier (kcal).
Ja, hunde kan spise risottoris, når de er kogte. Teoretisk set kan ris endda være en del af din hunds kost hver dag. Kun i tilfælde af diarré bør en hund ikke spise store mængder ris.
Nej, ris er naturligt glutenfri. Gluten kan højst være til stede i vores økologiske risottoris i spor (< 20 ppm).
Om en risotto kan spises under graviditeten afhænger af, hvordan den er tilberedt. Mange risottoopskrifter bruger hvidvin. Den korte tilberedningstid på ca. 20 minutter for risotto kan betyde, at alkoholen ikke fordamper helt. Det anbefales ikke, at gravide kvinder spiser retter, hvor alkoholen ikke er kogt eller kun er kogt lidt. Parmesan derimod indeholder på grund af den lange modningstid og opbevaring (12 til 72 måneder) næppe listeria eller bakterier, der er farlige for gravide kvinder.
Risotto er en meget mættende ret. Serveres som hovedret, behøver den ikke nødvendigvis et tilbehør. Men hvis der skal serveres noget til den, kan ciabatta eller baguette bruges som tilbehør. En grøn salat er også velegnet til risotto, uanset om det er med svampe, kød eller fisk.
Hvis risotto serveres som hovedret, kan der bruges en stor portion på ca. 100 g ukogte risottoris pr. person. Til en risotto til 2 personer er det dobbelt så meget risotto ris, 200 g - 250 g risottoris, tilstrækkeligt. Hvis risottoen serveres som tilbehør, kan mængden naturligvis justeres, f.eks. halveres.
Den grundlæggende risottoopskrift er altid den samme og tager kun 20 minutter, hvis den er godt forberedt: Først og fremmest skal du bruge rigtige risottoris. Stivelsen i risottoris giver risottoris den cremede konsistens, der gør en god risotto til en god risotto. Risottoris skal ikke vaskes på forhånd, og de skal ikke koges normalt i vand. Sautér i stedet de rå risottoris i en gryde eller pande med løg i olivenolie og/eller smør. Efter et minut kan du afblæse med hvidvin. Samtidig koger du 1-2 liter bouillon eller grøntsagsbouillon i en anden gryde. Tilsæt dette gradvist til risottorisene. Forholdet mellem risottoris og væske er afgørende: Tilsæt kun så meget varm bouillon, at risene lige akkurat er dækket af væske. Mens risottorisene simrer ved middelvarme, gentages processen under forsigtig omrøring. Efter ca. 20 minutters kogning er risene færdige. Hvis risottoen bevæger sig tyktflydende fra din kogeske, er konsistensen ideel. Du kan runde den af med revet parmesan og lidt smør.
For at få en god risotto skal du sørge for, at risene udtrykkeligt er mærket som risottoris. Hvis du får spontan risotto-trang, er det fristende at erstatte risottoris med et risalternativ fra køkkenskabet. Rent praktisk er det naturligvis også muligt at lave risotto med "almindelige" ris. Der vil dog ikke være meget af den typiske cremede risottokonsistens tilbage. I modsætning til basmati-, langkorns- eller brune ris frigiver risottoris sorter stivelse, når de koges. Den frigjorte stivelse giver den cremede smag af risotto. Desuden forbliver risottoris behageligt fast i munden takket være dens særlige kogeegenskaber i kernen.
Ja, vores økologiske risottoris er vegansk.
Den gode nyhed først: Ja, forudkogt risotto eller rester fra dagen før kan genopvarmes. Det er dog vigtigt, at man ikke lader de kogte ris stå ved stuetemperatur, men at man opbevarer dem i køleskabet så hurtigt som muligt. På denne måde har de bakterier, der naturligt findes i ris (Bacillus cereus), ingen chance for at producere farlige toksiner, og du kan nemt opbevare resterne i op til to dage. Myten om, at svamperetter ikke må genopvarmes, er også forældet i dag.
Vores økologiske risottoris har en holdbarhed på mindst 24 måneder. Når risottorisene er kogt, kan de holde sig i op til to dage i køleskabet.
For at give risotto sin typiske "slatne" konsistens uden at miste sit bid er det nødvendigt med stivelsesholdige rissorter. De tre mest kendte og vigtigste italienske risottoris er Arborio, Carnaroli og Vialone Nano. Forskellene mellem risottoris-sorterne er små, men subtile: - Arborio er den mest almindeligt anvendte risottoris. Kornene er ca. 7 mm lange, meget runde og tykke. De gør risottoen særlig cremet. - Carnaroli er en krydsning af rissorterne Vialone og Lencino. Kornene er ca. 7 mm lange, lidt mere ovale og har et særligt højt indhold af vandopløselig stivelse. - Vialone Nano er en risotto-ris-sort, som er endnu mindre kendt i Tyskland. Kornene er større og rundere end kornene fra Carnaroli. De har en let nøddeagtig note. Hvilken sort der giver den bedste risotto, er nok et spørgsmål om tro. Hvis rispakken er mærket som risottoris, er du på den sikre side.
Økologisk risottoris 5 kg
Økologiske basmatiris brune 5 kg
Økologisk grødris 5 kg
Økologiske jasminris 5 kg
Økologiske basmatiris hvide 5 kg
Økologisk sushi ris 5 kg
Bedømmelser
Pris 178,50 kr.* 161,00 kr.* 157,50 kr.* 203,00 kr.* 175,00 kr.* 192,50 kr.*
Artikelnummer REIS_007 BAS_003 REIS_004 REIS_006 BAS_004 REIS_003
Indhold 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg
Basispris 35,70 kr.* / 1 kg 32,20 kr.* / 1 kg 31,50 kr.* / 1 kg 40,60 kr.* / 1 kg 35,00 kr.* / 1 kg 38,50 kr.* / 1 kg
Egenskaber fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk, sukkerfri lidt sukker, få mættede fedtsyrer, fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk lidt sukker, fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk, sukkerfri lidt sukker, få mættede fedtsyrer, fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk, sukkerfri, laktosefri lidt sukker, få mættede fedtsyrer, fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk, sukkerfri lidt sukker, fedtfattig, vegetarisk, økologisk, vegansk, sukkerfri
Herkunftsländer Italien, Argentina Pakistan Italien Thailand Indien Italien

Produktion

Italien der größte Reisproduzent Europas
Italien der größte Reisproduzent Europas

Hättest Du’s gewusst? In Italien befindet sich das größte europäische Reis-Anbaugebiet. Bereits im 15. Jahrhundert fand das wichtige Grundnahrungsmittel Einzug in die Gegend zwischen Piemont und Lombardei. Über 400 Jahre wurde in dem Flachgebiet, der fruchtbaren Po-Ebene, nur eine einzige Sorte angebaut. Mittlerweile sind es einige Dutzend, darunter natürlich auch hochwertiger Risotto-Reis.

Reispflanzen leben nur eine Saison
Reispflanzen leben nur eine Saison

Als Reis werden die Getreidekörner der Oryza sativa bezeichnet. Die einjährige Reispflanze kann zwischen 50 und 160 Zentimeter hoch werden. Aus jeder Pflanze wachsen 10 bis 20 schmale Rispen, die jeweils bis zu 200 Reiskörner tragen können. Ein Reiskorn besteht aus einem Keimling, dem Mehlkörper und dem sogenannten Silberhäutchen.

Anfang Mai beginnt die Saat
Anfang Mai beginnt die Saat

Meist von Hand werden vorgekeimte Reiskörner auf den Reisfeldern verteilt. Beim dominierenden Nassreisanbau wird das vorbereitete Feld im Anschluss unter Wasser gesetzt. Das Wasser schützt die Pflanzen vor Unkraut und Schädlingen. Zudem gleicht es starke Temperaturunterschiede zwischen Tag und Nacht aus. Reis ist ursprünglich keine Wasserpflanze, hat sich in den letzten Jahrtausenden jedoch meisterhaft an die Bedingungen angepasst.

Trockenlegung der Felder und Erntebeginn
Trockenlegung der Felder und Erntebeginn

In den letzten Monaten haben sich an den grünen Halmen Rispen entwickelt. Hier wächst der Reis heran. Je nach Sorte braucht Reis zwischen drei und acht Monaten, bis er geerntet werden kann. Sind die Reiskörner ausgreift, werden die Felder trockengelegt. Innerhalb weniger Tage verwandelt sich das Feld von saftigem Grün in schimmerndes Gelb-Braun. Die Ernte kann beginnen. Ein Feld nach dem anderen wird mit Hand-Sicheln geerntet, die Pflanzen gebündelt und abtransportiert. Mittlerweile gibt es zur anstrengenden, manuellen Ernte mancherorts maschinelle Alternativen.

Reines Gebirgswasser für Bio Risotto-Reis
Reines Gebirgswasser für Bio Risotto-Reis

Wenn die Früchte getrocknet sind und sich der Wassergehalt drastisch reduziert hat, können die Trockenfrüchte abgefüllt werden und sich endlich auf den Weg zu Dir machen.

Nach der Ernte heißt es trocknen
Nach der Ernte heißt es trocknen

Zwischen Ernte und verzehrfähigem Reis bedarf es noch mehrere Schritte der Verarbeitung. Nach der Ernte müssen die Reiskörner zunächst trocknen. Für die Weiterverarbeitung dürfen sie noch maximal 16% Feuchtigkeit enthalten. Das entstandene Zwischenprodukt wird ‚Roh-Reis‘ oder ‚Paddyreis‘ genannt. Die Reiskörner haben zu diesem Zeitpunkt ihre Spelzen noch. Sie bilden eine Art Schale und schützen das Reiskorn vor Umwelteinflüssen.

Der ‚Paddy Reis‘ lässt seine Schale

Ist der Reis trocken genug, wird mit der Verarbeitung in der Reismühle begonnen. Im ersten Schritt gilt es den Reis von den Spelzen zu befreien. Diese machen rund 20% des ursprünglichen Gewichtes aus. Sind sie beseitigt, kommt die eigentliche Reisfrucht zum Vorschein. Sie besteht aus Mehlkörper, Keimling und Silberhäutchen. Als Naturraus oder Vollkornreis findet Reis in dieser Form Einzug in die Küche.

Fertig herausgeputzt. In der Vorteilspackung geht es direkt zu dir nach Hause. Ab in den Kochtopf damit!
Fertig herausgeputzt. In der Vorteilspackung geht es direkt zu dir nach Hause. Ab in den Kochtopf damit!

Für weißen Reis, wie unseren Risotto-Reis, werden zusätzlich das Silberhäutchen und der Keimling entfernt. Dafür werden die Reiskörner meist an Steinen gerieben. Nach dem glättenden Polieren ist unser Risotto-Reis fertig. Er wird eingetütet und ist bereit, von Dir gekocht zu werden.

Prisudvikling

Sådan har prisen udviklet sig over tid

Alle oplysninger uden garanti!

Passende Rezepte
Einfach
40 Min.
Risotto med valnødder
Risotto med valnødder
M
Mary C.

Hvad andre har sagt om Økologisk risottoris 5 kg

4.9/5

33 Bedømmelser


31
2
0
0
0

5 stjerner

4 stjerner

3 stjerner

2 stjerner

1 stjerne

Upload kun billeder og videoer med en maksimal størrelse på 4 MB / stk. Tilladte formater er: jpg, png, mp4, mov.

4-5 stjerne bedømmelser 🙂

Anonym

05.02.2021

-

-

1-3 stjerne bedømmelser 🙃

Anonym

18.04.2021

-

-

Anonym

16.02.2024

Gerne igen

Jeg har allerede bestilt den for anden gang.

Anonym

12.06.2023

Meget godt køb

Jeg bruger risottoris til både kraftige og søde retter og er meget begejstret for dem.
De tager lidt længere tid at koge end andre risottomærker - men det er ikke noget problem.
I hvert fald ikke den sidste pakke.
N

Nicole G.

10.02.2023

Kan købes.

Efter min mening er pris/ydelsesforholdet godt til meget godt. Jeg har ingen klager over selve produktet, der er intet at klage over.

Anonym

16.01.2023

Perfekt!

Også her 5 kg. Super opbevaring!

Anonym

29.11.2022

Stor størrelse af pakken

Perfekt størrelse og gode ris, som fås her hver uge.

Anonym

14.06.2022

Risotto Risotto

I min familie elsker vi at spise ris og italiensk mad - så risotto er ofte på vores menu. Så tommelfingeren op for bulkpakken. Og kvaliteten er også god.

Anonym

22.04.2022

Virkelig lækre risottoris

Virkelig lækre risottoris

Anonym

15.04.2022

Anbefales på det kraftigste

Fantastiske risottoris, generøs mængde til en rimelig pris. Ville være rart at kende sorten, kornene virker meget små, er dette Vialone nano?

Anonym

07.04.2022

fremragende

Meget god pris - økologisk - meget god kvalitet - tilberedning på 10 minutter - bedre end det er umuligt!

Anonym

30.03.2022

intet at rapportere :)

Jeg har ikke haft mulighed for at prøve det endnu, men jeg synes, det er meget praktisk at kunne købe i 5 kg.

Spar forsendelsen! 🤑

Så længe nye produkter ikke har smukke billeder endnu, sparer du forsendelsesomkostningerne.

Kunderne købte også