Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Pisket feta med marineret porre

Nem 24. november 2023
Forberedelsestid:
5 Min.
Tilberedningstid:
20 Min.

Porrer er sjældent i centrum i en opskrift, men det er ved at ændre sig! Med denne opskrift går porrerne fra sidekick til køkkenstjerne!

200 g Feta, vegetabilsk eller animalsk
0 Saft af en halv citron
2 spsk. Olivenolie
1 drys Thymian
1 drys Chili
1 drys Salt
4 spsk. Sojasauce
4 spsk. Hvidvin
2 spsk. vegansk alternativ til honning
2 stænger Porre
2 Skalotteløg
  • Trin 1/5

    Skær ca. 5-10 cm af det øverste mørkegrønne af porrerne. Halvér porrerne, og vask alle lag grundigt. Halver skalotteløgene, og skær dem i fine halve ringe.

  • Trin 2/5

    Steg først skalotteløgene i olivenolie, læg dem til side, og steg derefter porren på begge sider, så den bliver let forkullet.

  • Trin 3/5

    Bland alle de flydende ingredienser i en gryde, og læg porrehalvdelene og de stegte skalotteløg i marinaden. Hæld vand i gryden, så alle ingredienserne er dækket af væske. Bring væsken i kog, og lad det hele simre, indtil væsken er reduceret, og der er dannet en sauce.

  • Trin 4/5

    For at lave den piskede feta skal du komme alle ingredienserne i en blender og blende, indtil de er cremede.

  • Trin 5/5

    Fordel fetacremen på en tallerken, og top med den marinerede porre. KoRo-tip: Smager skønt med sprødt surdejsbrød.