Porrer er sjældent i centrum i en opskrift, men det er ved at ændre sig! Med denne opskrift går porrerne fra sidekick til køkkenstjerne!
200 g | Feta, vegetabilsk eller animalsk |
0 | Saft af en halv citron |
2 spsk. | Olivenolie |
1 drys | Thymian |
1 drys | Chili |
1 drys | Salt |
4 spsk. | Sojasauce |
4 spsk. | Hvidvin |
2 spsk. | vegansk alternativ til honning |
2 stænger | Porre |
2 | Skalotteløg |
-
Trin 1/5
Skær ca. 5-10 cm af det øverste mørkegrønne af porrerne. Halvér porrerne, og vask alle lag grundigt. Halver skalotteløgene, og skær dem i fine halve ringe.
-
Trin 2/5
Steg først skalotteløgene i olivenolie, læg dem til side, og steg derefter porren på begge sider, så den bliver let forkullet.
-
Trin 3/5
Bland alle de flydende ingredienser i en gryde, og læg porrehalvdelene og de stegte skalotteløg i marinaden. Hæld vand i gryden, så alle ingredienserne er dækket af væske. Bring væsken i kog, og lad det hele simre, indtil væsken er reduceret, og der er dannet en sauce.
-
Trin 4/5
For at lave den piskede feta skal du komme alle ingredienserne i en blender og blende, indtil de er cremede.
-
Trin 5/5
Fordel fetacremen på en tallerken, og top med den marinerede porre. KoRo-tip: Smager skønt med sprødt surdejsbrød.