Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Kombucha starter-sæt

210,00 kr.*

Priser er inkl. moms, plus forsendelse

  • Praktisk starter-sæt til hjemmelavet kombucha
  • Baseret på en lækker blanding af grøn & sort te
  • Nem håndtering
  • Inklusiv detaljeret vedjledning
  • Te & sukker i sættet er nok til 5 tilberedninger, det resterende indhold kan bruges ubegrænset
Giv mig besked, når produktet er på lager igen.
Ved at indsende denne formular accepterer jeg de generelle vilkår og betingelser samt privatlivspolitikken.

Dette produkt forventes at være tilbage igen den 11.04.2024. Datoen kan afvige med 1-2 dage.

Køb nu: Kombucha starter-sæt

Kombucha er på alles læber - og i alle munde, og forhåbentlig også snart i din! I junglen af forskellige mærker, der sælger færdiglavet kombucha te, mister du hurtigt overblikket? Så lav din egen! Vi giver dig Kombucha A-Z: fra udtale til tilberedning. Dit startsæt indeholder en 2 l glaskrukke, kombucha-svampen med startervæske, 500 g råt rørsukker, en te-blanding + te-si, et termometer, en bomuldsklud + elastik samt en vejledning (på engelsk og tysk). Dermed er du fuldt udstyret til din egen kombuchaproduktion - bestil nu og nyd snart den fineste, friske kombucha!

Kombucha – hvad er det?

Lad os begynde med the Basics: Kombucha - udtales "Kom-buh-tscha" - er en lækker forfriskende drik, der fremstilles ved fermentering af sødet te (normalt grøn eller sort te) ved hjælp af en kombucha-kultur (mere om det senere). Kombucha er på ingen måde et nymodens fænomen, men har sandsynligvis eksisteret i næsten 2.000 år! Drikkens oprindelse er ikke endeligt afklaret, men ligger sandsynligvis i Japan eller Kina.  

Kombucha-svampen: et sandt naturmirakel

Så hvad er det med den kombucha-svamp? - eller rettere sagt den såkaldte SCOBY, som visuelt ligner en gullig vandmand, et stykke ost eller en pandekage. Selv om den ikke ser særligt tiltalende ud ved første øjekast, gemmer der sig stor kraft og magi i dette gel-lignende stykke! SCOBY står for Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, altså en symbiotisk bakterie- og gærkultur. Så langt, så godt, men hvad betyder det? SCOBY kaldes også gærsvamp og er sammen med startervæsken grundlaget for den lækre kombucha. Det er ikke en svamp i ordets egentlige forstand, men et levende økosystem i sig selv. Næret og drevet af sukkeret, som tilsættes, begynder bakterierne og gærerne i SCOBY'en deres fermentering i den sødede teblanding. De helt nøjagtige kemiske processer vil dog spare dig for her. Ved hver ny gæringsproces vokser der en ny SCOBY på overfladen af dit kar, så du er udstyret med kombucha-svampen resten af livet (det bringer minderne tilbage om de dage, hvor man bagte surdejsbrød, ikke sandt?) - en dejligt bæredygtig kultur!

Hjemmelavet kombucha

Men nu vil du gerne vide, hvordan præparatet fungerer, ikke?

  1. Bring en gryde med 300 ml vand i kog og tilsæt 15 g af te-blandingen. Lad det trække i 15 minutter.
  2. Hæld nu te-blandingen gennem te-sien i dit 2 l fermenteringsglas.Tilsæt 1 l koldt vand og 100 g rørsukker, og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Sæt derefter termometeret fast i glasset. Lad væsken køle af, indtil den er mellem 20 og 30 grader celsius. Dette trin er meget vigtigt, da kombuchasvampen ville dø ved en højere temperatur. 
  4. Tilsæt nu SCOBY'en sammen med startervæsken. Dæk derefter krukken med bomuldskluden, og fastgør den med elastikken. På denne måde kan din kombucha ånde uden at insekter eller andre uvelkomne elementer finder vej ned i glasset.
  5. Nu begynder gæringen! Stil glasset på et varmt, solbeskyttet sted i 7-9 dage. Bliv ikke overrasket, hvis der dannes et lag på overfladen - det er din nye kombucha-svamp. 
  6. Næsten færdig! Smag fra tid til anden på din kombucha med en ren ske. Smager det godt? Perfekt, så er den klar! Er den stadig for sød? Så lad fermenteringen fortsætte lidt endnu.
  7. Din Kombucha er nu virkelig færdig! Før du kan nyde den, skal du fjerne SCOBY'en med vaskede hænder (sørg for, at du ikke har sæberester på fingrene!) og opbevare den sammen med 250-500 ml af din kombucha-drik: Dette er allerede grundlaget for en ny kombucha-fermentering.* 
  8. Den resterende kombucha bør fyldes i mindre, tætsluttende flasker og opbevares i køleskabet for at stoppe gæringsprocessen. Hvis de små stykker gær i drikken generer dig, kan du hælde kombuchaen gennem en si. Skål!

*Skyl dit fermenteringsglas med varmt vand, men uden rengøringsmiddel, før hver ny fermentering. 

Kombucha sekundær-fermentering for endnu mere smag

Du kan selvfølgelig også bare nyde din Kombucha ren - men hvis det er for kedeligt for dig, har vi et yderligere trin, du kan tilføje til din fermenteringsproces. For at opnå en særlig aromatisk smag kan du tilføje tørret frugt, ingefær og/eller urter efter eget valg til din allerede fermenterede og på flaske fyldte kombucha. Under den anden fermentering fjernes ilten fra flasken, så bakterierne ikke kan fortsætte deres arbejde, og din kombucha ikke bliver sur. Da gæren i kombucha-svampen ikke behøver ilt for sin videre fermentering, kan den dog fortsætte sit arbejde ved stuetemper, hvorignenem den producerer mere kulsyre. Så hvis du foretrækker din kombucha lidt mere mousserende (og med en bestemt smag), skal du lade din tæt lukkede flaske stå et mørkt, varmt sted i ca. 3 dage, før du sætter den i køleskabet. Men vær forsigtig: Brug flasker af høj kvalitet af tykkere glas til den sekundære fermentering, fyld dem ikke helt op med væske, og kontrollér trykket regelmæssigt (ved at åbne dem kort hver dag), så flaskerne ikke brister!

Køb kombucha Starter-sæt

Phew, efter så meget tekst kan du sikkert ikke vente med at komme i gang! Med vores starter-sæt har du alt, hvad du behøver til din egen hjemme-kombuchaproduktion. Sukkeret og teen i sættet er nok til ca. 5 tilberedninger og må herefter købes efter behov (begge dele kan naturligvis købes i vores butik, vi anbefaler vores Darjeeling te), resten kan du bruge i det uendelige - til lækker, hjemmelavet kombucha all day long! Ved sekundær-fermentering med tørret frugt og friske urter giver du kombuchaen dit eget personlige præg. Så bestil vores kombucha starter-sæt, luk din bærbare computer - og lad fermenteringen og naturens undere begynde!

Varenummer: DIY_001
Bedst før 08.07.2024
Indhold 1 stk
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718297895
Datablad Vejledning
Spor Forklaring af sporhenvisning
Forsendelse Leveringstid
Virksomhed KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Opbevaring Opbevares ved stuetemperatur. Beskyttes mod lys
Ingredienser Rå rørsukker, grøn og sort teblanding, Kombucha Scoby med startervæske, glaskrukke, tefilter, bomuldsklud, elastik, termometer, vejledning.
Krydskontaminering Indeholder ingen allergener i henhold til EU-forordning 1169/2011
Varebetegnelse Kombucha starter-sæt
Etikethenvisning Ingredienser, næringsværdier og emballage kan variere. For korrekte oplysninger henvises til produktbeskrivelsen.
Spørgsmål og svar: Kombucha starter-sæt
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Kombucha fremstilles ved gæring af sukker-te-blandingen. Til dette formål anvendes bakterier og gær, som findes i den såkaldte SCOBY. Gæren omdanner sukkeret til kulsyre og alkoholer, og bakterierne omdanner til gengæld alkoholerne til eddikesyre og mælkesyre - deraf den sure smag!
Nej, fordi sukkeret er nødvendigt for at gæren og bakterierne i kombucha-svampen kan arbejde. Men bare rolig - der er ikke meget af det tilsatte sukker tilbage i sidste ende, da det omsættes til gæring. Vi anbefaler vores økologiske rå rørsukker for en vellykket kombucha produktion og har derfor pakket det ind i dit startsæt.
Sæt altid din gærede kombucha i en tæt lukket flaske i køleskabet. Dette stopper gæringsprocessen, og kombuchaen bevarer sin søde og syrlige smag.
Vores startsæt bringer alt det, du har brug for til en vellykket Kombucha produktion, direkte hjem til dig. Der medfølger: en 2 L glaskrukke, Kombucha-svampen eller SCOBY'en med forberedelsesvæske, økologisk rå rørsukker, en te-blanding + te-sigte, en temperaturmåler, en bomuldsklud + elastik og en vejledning. Sukkeret og te-blandingen rækker til ca. 5 gæringer, resten kan bruges i det uendelige. Du kan selvfølgelig altid købe mere sukker og te i vores butik. God gæring!
Skimmelsvamp på din kombucha-svamp er meget usandsynligt, hvis du følger de vedlagte instruktioner nøjagtigt. For at opnå en så hygiejnisk gæring som muligt er det desuden vigtigt at skylle din gærdåse grundigt med varmt vand, men uden rengøringsmiddel, før hver brug. Og igen som en påmindelse: Sørg for, at du kun håndterer SCOBY'en med vaskede og tørre hænder, så hverken bakterier eller sæberester kommer i din kombucha. Forresten er de brune strimler på din te-svamp ikke skimmel, men rester af gæren, som du nemt kan skylle af.
Med sekundær gæring kan du tilføje lidt mere smag og/eller kulsyre til din kombucha. Til førstnævnte skal du blot tilføje finthakkede frugter og urter efter eget valg til den flaske, du har fyldt din kombucha i (dvs. ikke i din gæringsdåse!) - tørrede frugter er også særligt velegnede. For at få kulsyre, skal du lade din kombucha stå i den forseglede flaske ved stuetemperatur i 1-2 dage. Det giver gæren i drikken mulighed for at fortsætte med at arbejde, og kulsyre kan udvikles. Det er vigtigt, at du bruger en tyk glasbeholder af høj kvalitet, at du ikke fylder den helt op med væske, og at du regelmæssigt åbner flasken kortvarigt, så trykket kan slippe ud, og flasken ikke går i stykker. Derefter sættes flasken i køleskabet for at stoppe yderligere gæring.
Men sikkert! Vi tilbyder dig den fineste Kombucha med ingefær og lime i økologisk kvalitet. Også en god inspiration til den anden fermentering af din hjemmelavede kombucha!
Bare rolig, det betyder bare, at gæringen af din kombucha sandsynligvis var lidt for lang. Fjern SCOBY'en sammen med 250-500 ml af din kombucha og gem den til den næste gæringsrunde (som ikke vil tage så lang tid, da din startervæske allerede er ret sur). Du kan bruge den resterende kombucha som en lækker salatdressing - du skal blot krydre den med olivenolie, honning og krydderier!
Kombucha og andre fermenterede drikkevarer er ikke 100 % alkoholfrie. På grund af det lave, men alligevel indeholdt alkoholindhold som følge af gærens gæring, anbefaler vi, at du ikke drikker kombucha under graviditet og amning.
Det er bedst at bruge grøn te eller sort te. Vi har sammensat en lækker blanding af begge teer til dig i vores startsæt. Hvis du har brug for mere, kan du tage et kig på vores te-sortiment.
Denne væske er nødvendig for at holde Kombucha-svampen, eller SCOBY, i live. Den følger med i startpakken til din første kombucha, herefter beholder du altid 250-500 ml af din færdige kombucha og opbevarer din te-svamp i den ved stuetemperatur - fødslen af en ny runde kombucha fermentering, en evig cirkel! ;)
Kombucha er en lækker forfriskende drik, der fremstilles ved at fermentere sødet te ved hjælp af en svamp kaldet kombucha. Denne svamp er sit eget økosystem, der bl.a. består af bakterier og gær, og som omsætter sukkeret på en sådan måde, at der opstår en syrlig, frisk drik, som med rette bliver hypet meget i øjeblikket.
Ja, kombucha er vegansk i sig selv. Som veganer skal du bare sørge for, at tørrede frugter ikke er overtrukket med shellak, når du f.eks. tilsætter dem.
Selvfølgelig kan du det! Du finder en detaljeret vejledning i vores produkttekst og i dit startsæt. God fornøjelse med at afprøve det!
Velkommen til SCOBY-hotellet! Det er bedst at opbevare kombucha-svampe på samme måde, som du laver kombucha. Læg alle de ubrugte SCOBYS oven på hinanden i en beholder sammen med væsken fra tilberedningen af en tidligere kombucha og sødet te. Ved stuetemperatur og lukket med en bomuldsklud og en elastik kan dine inaktive kombuchasvampe nu hvile et stykke tid. Før du bruger en svamp fra dit SCOBY Hotel igen, skal du vaske den kortvarigt med koldt vand (og rene fingre!). Efter ca. 5 gæringsprocesser kan du skille dig af med gamle SCOBY'er med god samvittighed.
SCOBY står for "Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast" og er det engelske navn for Kombucha-svampen eller te-svampen. Det er en mikroorganisme, der bl.a. består af bakterier og gær.
Prisudvikling

Sådan har prisen udviklet sig over tid

Alle oplysninger uden garanti!

Hvad andre har sagt om Kombucha starter-sæt

4.7/5

12 Bedømmelser


9
2
1
0
0

5 stjerner

4 stjerner

3 stjerner

2 stjerner

1 stjerne

Upload kun billeder og videoer med en maksimal størrelse på 4 MB / stk. Tilladte formater er: jpg, png, mp4, mov.

4-5 stjerne bedømmelser 🙂

Anonym

21.04.2022

Perfekt start sæt til kombucha.

Alt til opstart af kombucha.
Perfekt til mig, da jeg er nybegynder.
Kan varmt anbefales.
Fin vejledning - ikke på dansk, men tysk og engelsk er fint for mig.
Kan varmt anbefales.

1-3 stjerne bedømmelser 🙃

Anonym

12.03.2023

Fantastisk sæt, når alt er inkluderet!

Jeg har allerede lavet flere kombucha-kørsler med sættet - og det har fungeret godt hver gang. Instruktionerne er idiotsikre, og Scoby'en gør, hvad den skal. Desværre var hverken te eller sukker inkluderet i mit sæt, og jeg hørte aldrig noget, da jeg kontaktede kundeservice. Prisen er ret høj for det.

KoRo Handels GmbH

21.02.2024

Hej, tak for din feedback. Desværre nåede din klage ikke frem til vores system. Kontakt os venligst igen, så vi kan hjælpe dig med dette problem. Alt det bedste fra dit KoRo-team :)


Anonym

15.03.2024

Godt at prøve til at begynde med

Fremragende produkt til at komme i gang med at lave kombucha og til en god pris.
J

Jessica G.

27.02.2024

Super produkt, nemt at håndtere

Det er virkelig godt, at man får et færdigt sæt. Det fungerede virkelig godt!
J

Jennifer F.

20.02.2024

Super!

Jeg har aldrig turdet prøve kombucha, fordi jeg altid har tænkt, at det var kompliceret, og jeg ikke vidste præcis, hvad jeg skulle gøre, og hvad jeg havde brug for. Jeg har nu lavet kombucha fire gange med startsættet, og det er nemt, hurtigt og sjovt!
C

Christopher S.

07.11.2023

Fantastisk sæt til at komme i gang...

... Fra da af var det en sikker succes.

Anonym

24.05.2023

Fantastisk sæt

Godt sæt til at lave kombucha nemt selv. Vejledningen er klar, og du har alt, hvad du har brug for.

Anonym

12.03.2023

Fantastisk sæt, når alt er inkluderet!

Jeg har allerede lavet flere kombucha-kørsler med sættet - og det har fungeret godt hver gang. Instruktionerne er idiotsikre, og Scoby'en gør, hvad den skal. Desværre var hverken te eller sukker inkluderet i mit sæt, og jeg hørte aldrig noget, da jeg kontaktede kundeservice. Prisen er ret høj for det.

KoRo Handels GmbH

21.02.2024

Hej, tak for din feedback. Desværre nåede din klage ikke frem til vores system. Kontakt os venligst igen, så vi kan hjælpe dig med dette problem. Alt det bedste fra dit KoRo-team :)

Anonym

29.11.2022

Super produkt!

Det fungerede fint.

Anonym

14.05.2022

Perfekt til at starte din hjemmelavede kombucha.

Kvaliteten af produkterne ser meget god ud, SCOBY'en er godt hydreret, instruktionerne er klare og forståelige, og du har i et enkelt kit med meget god værdi for pengene alt, hvad du behøver for at starte din kombucha.

Anonym

21.04.2022

Perfekt start sæt til kombucha.

Alt til opstart af kombucha.
Perfekt til mig, da jeg er nybegynder.
Kan varmt anbefales.
Fin vejledning - ikke på dansk, men tysk og engelsk er fint for mig.
Kan varmt anbefales.

Anonym

15.04.2022

Hvis du kan lide Kombucha, så køb den her!

Jeg har selv lavet den og er meget stolt af min kreation! Du kan lave Kombucha med den flere gange.

Kunderne købte også