Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌
🗓 21.12.2018 👤 Sarah Klein

Vegetarisk festmåltid til juleaften

Julegås, kalkun eller flæskesteg - det traditionelle julekøkken har en tendens til at være kødtungt. Vi har sammensat en velsmagende kødfri alternativ menu til højtiden.

Vegetarisk festmåltid til juleaften

Grønne bønner som tilbehør

Bønner er næringsrige og alsidige bælgfrugter, der passer perfekt ind i en vintermenu og giver farve til din tallerken. Grønne bønner indeholder i gennemsnit kun 35 kalorier pr. 100 gram. De er også en naturlig kilde til jern og giver omkring 2 gram for den samme mængde. Ud over deres fordøjelsesfremmende effekt indeholder bønner også mange værdifulde mineraler som kalium og magnesium.

Vores tip: Vask de grønne bønner, skær de spidse ender af, skær dem i halve eller tre dele afhængigt af længden, og hæld det resterende vand fra, eller dup bønnerne let, før de koges. For at sikre, at bønnerne er dejligt sprøde, men stadig kogte, koges ca. 2 liter vand med lidt salt i en gryde, og bønnerne kommes i det boblende varme vand. Denne kogeproces kaldes blanchering - den bevarer ikke kun bønnernes sprøde konsistens, men også vitaminerne. Afhængigt af størrelsen koges bønnerne i det varme vand i ca. 5 minutter, hvorefter de hældes i en sigte og drypper godt af. For at gøre bønnerne endnu mere faste, anbefaler vi, at du kortvarigt holder dem under iskoldt vand. De blancherede bønner kan derefter kommes på en varm pande med 2-3 spiseskefulde kokosolie, krydres med krydderier efter eget valg og steges.

Quinoa-salat som hovedret

Quinoa er superfood par excellence: glutenfri, proteinrig, fedtfattig og virkelig velsmagende. Det vidste inkaerne allerede, da de opdagede quinoa for omkring 5000 år siden og brugte den som kulhydratkilde. Det er derfor, quinoa nogle gange omtales som "Andeshirse". Quinoa er ikke et rigtigt korn, men et pseudokorn som f.eks. amarant, og det er derfor, det er glutenfrit. Det får dig også til at føle dig virkelig mæt! De langkædede kulhydrater nedbrydes langsomt af kroppen og sikrer en konstant og langvarig mæthedsfornemmelse. Quinoa er også en rigtig tusindkunstner, når det gælder tilberedning. Fra eksotisk og krydret til vinterlig og sød til middelhavsagtig, du kan skabe fantastiske salater og retter med quinoa.

For at tilberede quinoasalaten skal du først vaske quinoaen grundigt i en sigte. Kog derefter ca. 400 ml vand til 200 g quinoa, og lad quinoaen blødgøre i ca. 5-8 minutter. Tag det derefter af varmen, og lad det svulme op i yderligere 10 minutter. I stedet for vand kan quinoa også koges i grøntsagsbouillon. Når quinoaen er klar, er det tid til at krydre den. Her kan du virkelig give den gas. Quinoaen smager særligt lækkert og vinterligt, når den blandes med fennikel, avocado og granatæblekerner. Limesaft, mynte, feta og tomater smager også godt sammen med korngrøden og giver mindelser om det mellemøstlige køkken.

Dessert med cashew-, mandel- eller jordnøddesmør

Til en festlig julemenu hører naturligvis en dessert! For at trylle hurtige dessertkreationer frem, anbefaler vi vores nøddesmør.

Med cashewsmør kan du f.eks. lave en nøddeagtig, vegansk is med enkle ingredienser som bananer, (soja)yoghurt og hakkede cashewnødder. Det gør du ved at skære bananerne i skiver, lægge dem i en pose i fryseren i mindst 3 timer og derefter blande dem med de andre ingredienser og purere dem i en blender.

Vores mandelsmør er også fantastisk til søde vinterdesserter. For eksempel synes vi, at kokosrisbudding med mandelsmør og dadeltopping er særligt lækkert. Du skal blot tilberede risengrøden med kokosmælk og søde efter smag med kokosblomstsukker. Når risengrøden er cremet og hævet, tilsættes hakkede dadler og et par spiseskefulde mandelsmør til risen som topping!

Hvis du foretrækker en chokoladeagtig smag, kan du fremtrylle en vegansk chokolade- og jordnøddecreme med vores jordnøddesmør. Det gør du ved at blande bananer, modne avocadoer, kakaopulver og peanutbutter. Den bedste måde at gøre det på er med en stavblender eller mixer. Sæt den derefter på køl i et par timer, og pynt med f.eks. kakaonibs eller tørret frugt.

Vi ønsker dig en glædelig højtid!

Matchende produkter