Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5% rabat på din næste ordre ! 💌

Økologisk surkål 500 g

15,75 kr.*

31,50 kr.* pr. 1 kg

Priser er inkl. moms, plus forsendelse

  • Syrlig, pasteuriseret surkål
  • Uden tilsat sukker
  • Forfinet med stensalt
  • Fast, knasende bid
  • Fra økologisk landbrug
Mængde

På lager, leveringstid: 3-5 arbejdsdage

Køb nu: Økologisk surkål 500 g

Som en tysk virksomhed med beliggenhed i den tyske hovedstad, skal surkål - Sauerkraut - selvfølgelig ikke mangle i sortimentet. Hvis du tænker, at kålen “bare” er en solid husmandskost, så tager du fejl. Den fermenterede hvidkål har meget at byde på og smager sprødt og frisk ikke kun med bacon og røget svinekød, men også i vegetarretter. Bestil 500 g økologisk surkål online nu!

Sauerkraut: Fra hvidkål til traditionskål

Sauerkraut laves ved at konservere hvidkål gennem mælkesyregæring (fermentering). Denne teknik til konservering af grøntsager blev allerede praktiseret i det antikke Grækenland og Romerriget. Måske kender du også den koreanske surkålvariant kimchi. Den syrnede kinakål stammer allerede fra det 7. århundrede. Inden metoden var en etableret og velkendt konserveringspraksis, v ar surkålen hovedsageligt en vinterspise i Tyskland, Polen og Holland. I USA blev "tyskerne" således også stereotypisk omtalt som "Krauts" selv i tiden omkring første verdenskrig.

Fremstillingen af sauerkraut

Men lad os komme til detaljerne om produktionen: Den nyhøstede hvidkål skæres fint og lægges i en beholder med salt.. Saltet trækker væsken ud af kålen og er både vigtigt for surkålens konsistens og tilfører også en særlig og afgørende smagskomponent. Den skårne hvidkål hældes i gæringstank og sættes under tryk. Her begynder den naturlige gæringsproces, idet kålens egne mælkesyrebakterier - godt hjulpet på vej af den i kålen naturligt forkommende sukker (ca. 4%) og det tilsatte salt, begynder at fermentere og danne mælkesyre. Denne fermentering er ansvarlig for den karakteristiske, let syrlige smag. 

Overdækket med sin egen saft beskyttes kålen under fermenteringn mod råd og skimmel. Vores surkål er også pasteuriseret. Det betyder, at det desuden er blevet opvarmet. Dette dræber bakterier, og den sure delikatesse kan holde sig længere.

Sådan opstår er surkål med en lang holdbarhed og med gode smagsegenskaber uden tilsætning af konserveringsmidler. Sauerkraut har et meget lavt kalorieindhold og samtidigt rig på mineraler og fibre. 

Tilberedning af økologisk surkål fra KoRo

Det fantastiske ved vores surkål: Den kan spises lige fra posen og på nem vis integreres i sprøde salater. Eller du kan forberede den “bedstemors måde” med udvalgte krydderier, et par æblestykker og lidt bacon. Den tyske traditionsspise er med sin knasende bid og friske, syrlige smag et fantastisk komplimenterende tilbehør til tungere, salte retter. Vegetarerer og veganere kan blandt andet nyde vores surkål til gryderetter, quiche, currys eller sammen med vegetariske / veganske pastaretter og lasagne.

Bestil økologisk sauerkrat hos KoRo

Som navnet antyder, har surkål en sur smag. Vi har kun tilsat og forfinet den med stensalt og bevidst undgået at tilføje sukker. Selvfølgelig kan du søde kålen, som du vil, og forfine dem med forskellige krydderier. Uanset om den spises rå eller kogt, smager den fermenterede hvidkul ikke kun i supper, gryderetter og salater, men også som tilbehør. Den faste, sprøde bid af vores surkål er også fantastisk i bowls eller på friskbagt brød, burgere og pizza. Prøv det selv og indse, hvorfor der er god grund til at sauerkraut siden antikken fortsat er en populær spise.

Gennemsnitligt næringsindhold per 100 g
Energi (i kj/kcal) 84 /  20
Fedt 0 g
Heraf mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrater 3 g
Heraf sukkerarter 1 g
Kostfibre 2.3 g
Protein 1.2 g
Salt 1.3 g
Varenummer: KRAUT_001
Bedst før 05.08.2025
Oprindelse Tyskland (hvidkål)
Oprindelse (forarbejdning) Tyskland
Øko-oprindelse EU-landbrug
Indhold 0.5 kg
Producent KoRo
EAN/GTIN 4260718293262
Datablad Specifikation
Øko-kontrolorgan
EU Bio
DE-ÖKO-39
Spor Forklaring af sporhenvisning
Forsendelse Leveringstid
Virksomhed KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Opbevaring Opbevares ved stuetemperatur og beskyttet mod lys. Opbevares efter åbning i køleskabet.
Ingredienser 99% hvidkål *, stensalt * fra økologisk landbrug
Krydskontaminering Indeholder ingen allergener i henhold til EU-forordning 1169/2011
Varebetegnelse Økologisk surkål, pasteuriseret
Etikethenvisning Ingredienser, næringsværdier og emballage kan variere. For korrekte oplysninger henvises til produktbeskrivelsen.
Spørgsmål og svar: Økologisk surkål 500 g
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Du kan spise vores pasteuriserede surkål uden at koge den og nyde den f.eks. i sprøde salater eller på din sandwich. Det er ikke svært at tilberede surkål: Som klassisk tilbehør til forskellige retter kan du dampe den i vand eller bouillon og afrunde den med krydderier. F.eks. laurbærblade, enebær, krydderurter og lidt peber er velegnede. Hvis kålen smager for surt, kan du tilføje ananas, æble eller sukker for at gøre den mere sød. Selvfølgelig kan du ikke kun lave "sauerkraut med røget svinekød", men også bruge grøntsagerne til quiche, lasagne, gryderet, suppe, karry, gullasch eller endda på pizza. Den mildt syrlige allrounder smager også fantastisk, når den tilberedes vegetarisk/vegansk i en lækker kartoffelpande eller med grøntsagsfrikadeller.
Du behøver ikke at gå på surkålsdiæt for at tabe dig - det vigtigste er et kalorieunderskud. Vores pasteuriserede surkål indeholder kun 20 kcal pr. 100 g.
Ja, du kan også nyde vores faste surkål rå. Hvad med som ingrediens i en raw food- eller vegansk pølsesalat, for eksempel?
Først og fremmest er en afbalanceret kost, der opfylder dine behov, sund. Men én ting kan vi forsikre dig om: Posen på 500 g indeholder kun hvidkål og en knivspids stensalt.
På vores producent gård er hvidkål fra vores egen mark blevet forarbejdet til surkål under de bedste vækstbetingelser i 65 år. Den nyhøstede hvidkål fjernes fra de yderste blade, og den træede del af stilken bores ud ved hjælp af en maskine. Hvert enkelt hoved kontrolleres derefter i hånden. Derefter skæres kålen med maskine og tilsættes 1,4 % salt. Salt er vigtigt for konsistensen af surkålen og giver den en vis smagskomponent. Den afskårne hvidkål fyldes i gæringstanke og sættes under tryk. Nu begynder den naturlige gæringsproces: Her gærer mælkesyrebakterier det sukker, der findes i hvidkålen (ca. 4 %), til mælkesyre. Dette er ansvarlig for den typiske behagelige syrlige smag. På denne måde fremstilles surkål, som er en langtidsholdbar fødevare, uden tilsætning af konserveringsmidler.
For at lave hvidkål om til surkål skal det fermenteres. Dette sker ved hjælp af mælkesyrebakterier. Efterfølgende pasteurisering gør produktet endnu mere holdbart. Ved denne proces dræbes mikroorganismer og bakterier ved kortvarig opvarmning ved en temperatur på mindst 60 °C. Derefter fermenteres produktet ved hjælp af mælkesyrebakterier.
100 g surkål giver 20 kcal. Som sædvanlig kan du finde alle oplysninger om næringsværdier og ingredienser ved siden af eller under produktbeskrivelsen i vores online shop.
Generelt ser vi ingen problemer med at indtage surkål med måde under graviditeten. Vi beder dig kontakte din læge, hvis du er usikker.
Prisudvikling

Sådan har prisen udviklet sig over tid

Alle oplysninger uden garanti!

Hvad andre har sagt om Økologisk surkål 500 g

4.9/5

127 Bedømmelser


113
12
1
1
0

5 stjerner

4 stjerner

3 stjerner

2 stjerner

1 stjerne

Upload kun billeder og videoer med en maksimal størrelse på 4 MB / stk. Tilladte formater er: jpg, png, mp4, mov.
A

Ann Kathrin M.

17.05.2024

Den bedste sauerkraut, jeg nogensinde har spist

Meget smagfuld og mør. En meget fin sauerkraut
B

Barbara B.

06.04.2024

Meget god

Jeg ville købe en pakke bare af nysgerrighed og endte med at synes så godt om den, at den er på listen over mine næste bestillinger. Praktisk at have i skabet til et sundt og velsmagende tilbehør.

Anonym

04.04.2024

Meget tilfreds med produktet, meget god værdi for pengene, tak.

Meget tilfreds med produktet, meget god værdi for pengene, tak.

Anonym

27.03.2024

Jeg vil anbefale

Jeg elsker denne sauerkraut, den er praktisk i en langtidsholdbar pakke og betyder, at jeg altid har noget ved hånden TOP.

Anonym

25.03.2024

Karakteristisk syrlig smag

Økologisk sauerkraut har en karakteristisk syrlig smag, som er skabt af fermenteringsprocessen. Smagen er kraftig og let syrlig. Det er et forfriskende og alsidigt tilbehør, der passer godt til mange retter.
G

Gabriele S.

21.03.2024

Vil blive bestilt igen

Ikke for sur, godt saltet (ikke for meget), god smag
S

Sabine T.

20.03.2024

Næsten som hjemmelavet

Jeg køber altid sauerkraut, lækkert, minder mig om, da jeg plejede at lave min egen sauerkraut, så snart posen er åben, begynder snackingen.
E

Eliane A.

16.03.2024

Fremragende, jeg anbefaler

Denne sauerkraut er ikke for syrlig, og jeg nød den virkelig.
M

Marta Lucía R.

16.03.2024

Godt håndværk

en af de sauerkrauttilberedninger, der tager de sædvanlige tilberedninger et hak op. Kraftfuld, velsmagende og, vigtigst af alt, gode råvarer.
L

Louis M.

29.02.2024

Et must-have

Helt ærligt er dette måske mit yndlingsprodukt fra koro ... En god sauerkraut, der er superpraktisk og hurtig til måltider på farten. God værdi for pengene.

Vores bestsellere

Gå på opdagelse iblandt vores og jeres absolutte yndlingsprodukter!

Kunderne købte også