Ingredienser
- Mel: 140 g
- Kakaopulver, kraftigt afolieret: 20 g
- teskefuld bagepulver: 1/2 tsk
- teskefuld bagepulver: 1/2 tsk
- salt: 1 knivspids
- knuste hørfrø: 1 spsk
- Kokosblomstsukker: 100 g
- Havredrik: 80 ml
- Kokosyoghurt: 60 g
- Kokosolie: 30 g
- Bourbon-vaniljepulver: 1 tsk
- Glasur:
- Økologisk kokosolie: 1 stk.
- Chokoladedråber med xylitol: 75 g
- Toppings:
- Ristedekokoschips
- Kakao nibs
- Jordnøddesmør
Tilberedning
Trin 1
Forvarm ovnen til 180 grader (top- og bundvarme), og smør en donutbakke med kokosolie.
Trin 2
Forbered først hørfrøægget ved at blande en spiseskefuld knust hørfrø med tre spiseskefulde varmt vand.
Trin 3
Bland kokosblomstersukker, kokosyoghurt, kokosolie og vaniljepulver sammen i en skål.
Trin 4
I en anden skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt.
Trin 5
Bland de våde ingredienser med de tørre ingredienser, tilsæt hørfrøægget, og bland godt - dejen bliver meget tyk.
Trin 6
Hæld dejen i donutformene, og bag dem i ovnen i 10 minutter.
Trin 7
Lad dem køle af, og forbered glasuren ved at smelte chokoladedråberne sammen med kokosolien over vandbad.
Trin 8
Dyp toppen af donutsene i glasuren, og pynt med topping efter eget valg.