🗓 27.07.2021 👤 annesophie 👌 Simpelthen

Hvorfor laver nogle glas en knaldlyd, når de åbnes, og andre ikke?

Du har købt en nøddepuré i en krukke og undrer dig over, at der ikke var nogen knaldlyd, da du åbnede den første gang? Det skyldes ikke, at produktet allerede var åbnet, men den type forsegling, som KoRo bruger til mange produkter i krukker.

Hvorfor laver nogle glas en knaldlyd, når de åbnes, og andre ikke?

Den poppende lyd, som man kender fra mange krukker, opstår kun ved produkter, der fyldes i et vakuumlukkesystem. Her opvarmes produktet, før det fyldes i krukken. Når produktet køler af igen, trækker luften i glasset sig sammen, og der opstår et vakuum. Dette medfører, at låget strammes. Når glasset åbnes første gang, kommer der luft ind i glasset igen, og det negative tryk slipper ud. Dette giver den velkendte knaldlyd.

Hvis glassene skal forsegles uden vakuum, opvarmes kun låget i stedet for produktet. Dette blødgør det lag materiale, der er integreret i låget, og det klæber til glasset, når det forsegles. Da denne proces ikke skaber et vakuum i glasset, er glassene noget lettere at skrue op, og derfor hører du ikke en knasende lyd, når du åbner dem. Den vakuumfrie forseglingsteknik betyder, at produktet kan fyldes på en måde, der er skånsom for næringsstofferne, da det ikke bliver opvarmet yderligere.

Så hvis vores nøddepuréglas ikke springer op, når du åbner dem, er det på ingen måde en kvalitets- eller friskhedsfejl. På grund af deres høje fedtindhold holder nøddepuréer sig perfekt uden vakuum. Det naturligt bundfældende olielag fungerer også som en beskyttelse mod iltindtrængning og bevarer dermed produktet.

Vergleich-Nussmus-KoRo-Deckel

Du kan i øvrigt nemt se på låget, om et produkt er blevet fyldt i en vakuumforsegler, ved at se på låget: Vakuumforseglede krukker har ekstra udbulninger på låget. Krukker, der er forseglet uden vakuum, kan derimod genkendes på et låg med en glat overflade og KoRo-kvalitetsseglet.




Matchende produkter