🔥Ved temperaturer over 25 °C kan vi desværre ikke garantere, at produkterne forbliver intakte og ikke smelter under transporten🔥
🗓 11.08.2022 👤 Sarah Klein 👌 Simpelthen

Vegetarisk festmåltid til juleaften

Julegås, kalkun eller gryderet - det traditionelle julekøkken har en tendens til at være kødtungt. Vi har sammensat en lækker kødfri alternativ menu til ferien.

Vegetarisk festmåltid til juleaften

Grønne bønner som tilbehør

Bønner er næringsrige og alsidige bælgfrugter, der passer perfekt ind i en vintermenu og giver farve til din tallerken. Grønne bønner indeholder i gennemsnit kun 35 kalorier pr. 100 gram. De er også en naturlig jernkilde, der giver ca. 2 gram for samme mængde. Ud over den fordøjelsesfremmende effekt indeholder bønner også mange værdifulde mineraler som kalium og magnesium.

Vores tip: Vask de grønne bønner, skær de spidse ender af, halver dem eller skær dem i tredjedele afhængigt af længden, og lad det resterende vand dryppe af eller dup bønnerne let af inden tilberedning. For at gøre bønnerne sprøde og friske, men stadig kogte, koges ca. 2 liter vand med lidt salt i en gryde, og bønnerne lægges i det boblende varme vand. Denne kogningsproces kaldes blanchering - den bevarer ikke kun bønnernes sprøde konsistens, men også vitaminerne. Afhængigt af størrelsen koges de i ca. 5 minutter i det varme vand, hvorefter de hældes i en sigte og dryppes godt af. For at få endnu mere fasthed i bønnerne anbefaler vi, at du holder dem kortvarigt under iskoldt vand. Læg derefter de blancherede bønner i en varm pande med 2-3 spiseskefulde kokosolie, krydr med krydderier efter eget valg og rist dem.

Quinoa-salat som hovedret

Quinoa er superfødevaren par excellence: glutenfri, proteinrig, fedtfattig og virkelig lækker. Dette var allerede kendt af inkaerne, som opdagede quinoa for ca. 5.000 år siden og brugte det som kulhydratkilde. Det er derfor, at quinoa nogle gange kaldes "andinsk hirse". Quinoa er ikke et rigtigt korn, men et pseudokorn som f.eks. amaranth - og derfor er det glutenfrit. Det får dig også til at føle dig rigtig mæt! De langkædede kulhydrater nedbrydes langsomt af kroppen og giver en konstant og langvarig mæthedsfornemmelse. Quinoa er også en sand multikunstner, når det gælder tilberedning. Du kan lave fantastiske salater og retter med quinoa, lige fra eksotisk krydret til vintersødt til middelhavskultur.

For at tilberede quinoasalaten skal du først vaske quinoaen grundigt i en sigte. Kog derefter ca. 400 ml vand til 200 g quinoa, og lad quinoaen blive blød i ca. 5-8 minutter. Tag derefter af varmen, og lad dem trække i yderligere 10 minutter. I stedet for vand kan quinoa også koges i grøntsagsbouillon. Når quinoaen er klar, er det tid til at krydre den. Her kan du virkelig slippe luften ud. Quinoa smager særligt fint og vinterligt, når den blandes med fennikel, avocado og granatæblekerner. Limesaft, mynte, feta og tomater smager også godt til korngrøden og minder om det mellemøstlige køkken.

Dessert med cashew-, mandel- eller jordnøddepuré

En festlig julemenu omfatter naturligvis også en dessert! For at fremtrylle hurtige dessertkreationer anbefaler vi vores nøddepuré.

Med cashewpuré kan du f.eks. lave en nøddeagtig vegansk is med enkle ingredienser som bananer, (soja)yoghurt og hakkede cashewnødder. Skær bananerne i skiver, læg dem i en pose i fryseren i mindst 3 timer, og bland dem derefter med de øvrige ingredienser og purér dem i en blender.

Vores mandelmasse er også fantastisk til søde vinterdesserter. Vi synes, at kokosrisbudding med mandelmasse og dadel-topping er særlig lækker. Du skal blot tilberede risengrøden med kokosmælk og søde den efter smag med kokosblomstsukker. Når risengrøden allerede er cremet og luftig, kan du tilføje hakkede dadler og et par spiseskefulde mandelmasse som topping på risene!

Hvis du foretrækker chokolade, kan du lave en vegansk chokolade-jordnøddecreme med vores jordnøddesmør. Bland bananer, modne avocadoer, kakaopulver og jordnøddesmør. Den bedste måde at gøre dette på er med en blender eller en stavblender. Stil derefter på køl i et par timer og pynt med kakaonibs eller tørret frugt.

Vi ønsker dig en glædelig jul!


2019_01_22_Vegetarisches_Festmahl_2

Matchende produkter